Massage bij kanker

Ontdek de nieuwe massage vormen

Massage bij kanker

 

MASSAGE BIJ KANKER

Mijn missie is om mensen met kanker hun vitaliteit terug te geven en zo bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven. 

Wat doet Massage bij Kanker? 

Mijn massage bij kanker is een nieuwe vorm om de ziekte te verzachten door verschillende massagetechnieken af te stemmen op uw klachten. Deze vorm van benadering geneest geen kanker. Het kan wel een goede aanvulling zijn op de zorg in het ziekenhuis.

 

Welke invloed heeft deze benadering op het lichaam en geest? 

Massage bij kanker heeft invloed op het parasympatische zenuwstelsel en de subtiele levensenergie rond en binnen uw fysieke lichaam. De zachte aanraking en de warmte ervan geeft u een prettig gevoel. Daardoor maakt uw lichaam meer van het gelukshormoon serotonine aan. Dat geeft een gevoel van ontspanning en geborgenheid. Ook komt er meer endorfine vrij. Dat zijn lichaamseigen pijnstillers. Tot slot vermindert deze vorm van massage de afgifte van hormonen en stoffen die betrokken zijn bij stress en paniek.  

 

Wanneer kunt u een massagesessie ondergaan als u kanker heeft? 

Massage bij kanker kan klachten verminderen zoals: 

° pijn 

° angst  

° depressie 

° stemmingsstoornissen 

° vermoeidheid 

° kortademigheid 

° slaapproblemen 

 

U kunt u laten masseren als u onder behandeling bent, ná de behandeling, of als u niet meer beter kunt worden.  

 

Welke vormen van massage bied ik aan die geschikt zijn bij kanker? 

 

Hoofd massage

Hoofdmassage is een massage waarbij de massagetechnieken worden uitgevoerd op het hoofd, de slapen en nekspieren. Met zachte druk stimuleer ik bepaalde reflexpunten, waardoor de stress en de spasmen in de spieren verdwijnen, de werking van de talgklieren verbeteren en een goede bloedcirculatie hersteld wordt.  

 

Zachte (lichaams)massage  

Een zachte massage van het lichaam, bijvoorbeeld de schouders, rug of onderrug. De bedoeling is dat u er diep van ontspant.

 

Handen/armen en benen/voeten 

Bij een massagesessie van de handen, armen, benen en voeten gaat het om een zachte massage van de armen en onderbenen. Hiervoor is het niet nodig om u uit te kleden.