Even voorstellen

Over Elena

Privacy 

Een heerlijk moment voor uzelf, en dan echt alléén voor uzelf. Bij massage praktijk Gratieus is het waarborgen van privacy een duidelijke prioriteit.

Persoonlijke aandacht

Bij Gratieus staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. De sessies zullen geheel aansluiten op uw klachten en wensen.

Specialistische zorg

Elena heeft zich gespecialiseerd in vele soorten behandelingen en is paramedisch gekwalificeerd om u te helpen met uw klachten.

Wie ben ik 

Mijn naam is Elena Gueorguieva en ik ben een zeer energieke massagetherapeut, die een grote verscheidenheid aan massagemethodes en technieken beheerst. Ik help graag mensen om hun lichaam en geest te ontspannen en te verjongen. Ik heb veel ervaring met het geven van therapeutische massagebehandelingen en ik heb met allerlei soorten cliènten gewerkt, van professionele tennissers tot mensen, die gewoon wat ontspanning zoeken. 

Mijn behandelingen zijn afgestemd op de individuèle behoeften van elke client en ik gebruik verschillende technieken om de beste resultaten te bereiken. Ik ben gespecialiseerd in de therapeutische massagebehandelingen bij kanker, somatische tinnitus en ik heb ook ervaring met massagebehandelingen bij spierklachten. 

Ik geloof dat elke massagebehandeling een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon.

Mijn doel is om elke cliènt te helpen zich beter te voelen en te genieten van een betere kwaliteit van leven.  

Hoe ik werk

Mijn manier van werken is een combinatie van hele zachte tot wat hardere manipulatieve therapeutische behandelingen. Door de werk jaren heen heb ik een mengsel kunnen ontwikkelen van Holistische benadering, Chinese drukpunt massage, bindweefsel en klassieke therapie. Mijn aandacht tijdens de behandelingen wordt over de grote spier groepen, pezen en gewrichtsbanden besteed. Dan ontstaat een impuls, die  stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. De disbalans in het menselijk lichaam is vaak geleidelijk ontstaan door bijvoorbeeld een jarenlange verkeerde houding, maar kan ook acuut ontstaan na een val, een blessure of verkeerde beweging. Mijn behandeling werkt dan als een katalysator en geeft via de sensorische zenuwbanen van het ruggenmerg de spanningsafwijking door aan de hersenen. Daar worden de signalen verwerkt en vergeleken met de rustspanning die er normaal zou mogen zijn. Vervolgens wordt de corrigerende informatie via het ruggenmerg teruggekoppeld aan de spieren, zodat zij hun juiste rustspanning en onderlinge balans terug vinden.

Voor een optimaal resultaat van mijn behandeling/en is het belangrijk dat niet met andere therapieën worden gevolgd, tenzij hier een medische noodzaak voor is. Het effect van de behandeling/en kan direct tot enkele dagen erna plaatsvinden.

Gemiddeld duurt een behandeling 60 minuten ( +/-5 min. voor gesprek + 50 min. behandeling en +/-5 min. nagesprek) en wordt vaak als zeer ontspannen ervaren.

Mijn behandeling is zeker geen vervanging van een medische behandeling of advies. Het is een complementaire behandeling.

U heeft géén verwijsbrief nodig voor de behandelingen.

Voor klachten zoals hernia, ischias, klachten die ontstaan zijn door auto ongeluk, medische ingreep, probleem met de verwelskolom enz. dient u toch eerst met uw huisarts of specialist te overleggen.

Hoe verloopt een behandeling:

 

Tijdens de eerste consult/behandeling:

Ik doe eerst een voorgesprek en stel ik korte vragen over uw medische voorgeschiedenis en daarna tijdens de behandeling maak ik een screening waaruit duidelijk wordt of ik iets voor u kan betekenen. Indien u tegelijkhertijd bij een andere therapeut, fysiotherapeut of specialist loopt, adviseer ik u voordat u bij mij komt eerst de behandelingen bij de andere therapeuten of specialisten af te ronden.

Samen gaan we aan de slag om van uw klachten af te komen. Aan het eind van elke behandeling wordt een behandel nagesprek uitgevoerd.

Elke vervolg behandeling:

Elke vervolg behandeling begint met een korte voorgesprek en de behandeling eindigt met een nagesprek.

Naast de behandeling krijgt u ook een persoonlijke begeleiding en advies.

U werkt onder begeleiding van mij aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning, balans tussen belasting en belastbaarheid en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U leert hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat ze terugkeren. Ik stem de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dit betekent dat u houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel in uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde.

De behandelingen worden niet vergoed door de verzekeringsmaatschappijen.